June 9, 2017

Please reload

Seneste blogindlæg

Hvem er bedsteforældrene, når forældrene bliver skilt?

August 19, 2017

1/3
Please reload

Udvalgte blogindlæg

Følelser er vores drivkraft – få mere viden om, hvad der ligger i følelserne

February 17, 2017

 

 

 

Har du oplevet situationen ved kasseapparatet: du har handlet stort ind og skal samle varerne sammen og betale.  Folk venter utålmodigt! Hører du til dem, som mærker sveden springe frem med stress og ubehag fordi du føler presset fra den næste kunde og kassedamen. Eller føler du at der er tid og plads til at hun stille og roligt får afsluttet indkøbet?

Følelser som stress eller ro opfattes forskelligt hos os mennesker, og indvirker forskelligt på vores tilstand. I begge situationer er følelser koblet på dit samspil imellem personer i forhold til en situation. Følelser er svære at få hold på, netop fordi de mærkes og ikke udgør en fast størrelse. På nogle arbejdspladser afviser man derfor følelser: ” Her er vi ikke ladet med følelser – nej, vi tænker rationelt!”

 

I situationer kan følelser blive så stærke, at de kan virke ødelæggende på den enkelte person.  I andre situationer kan forskellige følelser splitte menneskers forhold til hinanden. I familien, i naboskaber og mellem politikere. Samspillet imellem mennesker bliver skærpet og kan ende i rigtig dårlige relationer. 

Når vi derimod ønsker de gode relationer, som giver det gode liv for mennesker er vi i høj grad nødt til at beskæftige os med de følelser som er forbundet med vores tanker og adfærd.  

Spørgsmålet er hvordan kan vi blive bedre til at håndtere vore følelser –kan vi finde en måde at tale sammen på, der skaber sammenhold  frem for splittelse.  

 

Denne kunst kræver opmærksomhed og fokus allerede i skolen, i familien og på arbejdspladsen. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Følg os
Sorter efter tags
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon