June 9, 2017

Please reload

Seneste blogindlæg

Hvem er bedsteforældrene, når forældrene bliver skilt?

August 19, 2017

1/3
Please reload

Udvalgte blogindlæg

Hvad er det vi gør sammen?

March 16, 2017

 

 

Kender du situationen, hvor du bliver spurgt om et eller andet. Du svarer, men dit svar har intet at gøre med det spørgsmål, der blev stillet til dig. 

Jeg øver mig stadig på at være stede og virkelig lytte – både til spørgsmålet , og til det, der ligger i den kontekst spørgsmålet er blevet stillet i. De gange det lykkes at koble sig på hinandens ord, tanker og følelser kan der opstå en slags lykkefølelse af forbundethed.

 

Det kræver fokus og opmærksomhed når to mennesker som familie eller kolleger finder hinanden i et lyttende og reflekterende fællesskab. I vores familie gennemfører vi om fredagen et husmøde, hvor vi reflekterer på ugens hændelser. Vi sætter et rum og en time af, så det bliver en gentagende handling med et fastlagt mønster – en form for ceremoni. Husmødet giver en forskel i forhold til det liv vi lever sammen. 

Men hvad med et arbejdsfællesskab? 

Hvad sker der, når et lederteam med mellemrum sætter sig sammen i et uforstyrret rum i en time lukker alt andet ude og sætter fuldt fokus og opmærksomhed på teamets samarbejde? Teamet stiller sig disse tre spørgsmål: Hvad er det vi gør sammen? Hvordan gør vi det? Hvad kan vi gøre bedre? 

Hver især byder de ind og hver især lytter de og hver især reflekterer de.

Stahlschmidt.dk arbejder med teams.  

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Følg os
Sorter efter tags
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon