June 9, 2017

Please reload

Seneste blogindlæg

Hvem er bedsteforældrene, når forældrene bliver skilt?

August 19, 2017

1/3
Please reload

Udvalgte blogindlæg

At træffe klogere valg👥

April 14, 2017

 

En dag kom én af mine fokuspersoner og fortalte om sit mislykkede valg af en afdelingsleder: Jeg må stadig gøre alting selv. Jeg uddelegerer og uddelegerer og det lykkes ikke for hende at tage ansvar. Måske er jeg nødt til at fyre hende.

 

Jeg bad min fokusperson fortælle, hvorfor han syntes det er gavnligt at bruge tid på denne sag. Mens han fortæller om forløbet tegner jeg en tidslinje. Vi markerer vigtige episoder og replikker. Taler om netop de episoder, hvor der sker noget andet end det min fokusperson forventede. Drøfter om der kunne have været alternativer til det han gjorde. Og så pludselig popper ordet ”uddelegering” op igen og igen: ”Jamen  jeg troede at jeg havde uddelegeret…men det har jeg jo slet ikke! Det er hele tiden mig, der har valgt og gjort..” Jeg har jo slet ikke uddelegeret. Hun har ikke haft en chance.

 

I Stahlschmidt.dk anerkender vi eksistensen af den kraft der ligger i faste forestillinger – forforståelser. Her fra arbejder vi med det, som rent faktisk er sket. Linjen med begivenheder og replikker er udgangspunkt for alternativer i forgreningspunkter: Hvad kunne have ændret forløbet?

Vi har ingen skjulte tricks, men en række værktøjer inden for mægling, CMM = Samskabelse af mening og andre socialkonstruktunistiske redskaber, som fokuspersonen lærer at bruge. 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Følg os
Sorter efter tags
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon