June 9, 2017

Please reload

Seneste blogindlæg

Hvem er bedsteforældrene, når forældrene bliver skilt?

August 19, 2017

1/3
Please reload

Udvalgte blogindlæg

Møder som aktiverer – og skaber forbindelse

April 21, 2017

 

Hvad er et møde? Skåret ind til benet er det forsøget på at skabe en forbindelse imellem mennesker om en idé: Jeg fortæller om den idé, som jeg brænder for! Jeg tror at min forbindelse med deltagerne kan gøre en vigtig forskel. 

Hvordan kan jeg så give mødedeltagerne mest mening – og dermed gøre mødet effektivt? 

I min forberedelse bruger jeg  ”Craigs Mødehjul”, med 9 aspekter. De 5 første er til forberedelse af mødet.  Især de første 2 aspekter bruger jeg tid på: 

 

1. Jeg undersøger mit eget forhold til ”ideen”: Hvad ved jeg om mig selv og denne idé? Hvor tæt er den på det som er mig? Er jeg fuldstændig oprigtig når jeg snakker? Jo tættere på mig selv - hvad jeg tænker, føler og har mavefornemmelse for- jo mere kan jeg brænde igennem. 

 

2. Jeg forsøger at skrælle alt andet af og spørger mig selv om, hvad det egentlig er at jeg vil med dette møde? Stemmer det overens med den person jeg er - og det, som jeg vil med mødet?

De følgende 3 aspekter er henholdsvis overvejelser om hvem- og hvordan jeg vil invitere, konteksten, som mødet er i og endelig fysiske rammer for mødet – f.eks. varme, lys, kaffe, ren luft, blomster osv. 

 

For at skabe forbindelse imellem deltagerne og mig – og deltagerne imellem overvejer jeg, hvad det er for spørgsmål jeg vil stille for at starte mødet. Deltagerne skal hurtigt komme til stede og forbinde sig til ideen. Alle skal være til stede og aktive. Derfor lader jeg deltagerne få en runde med måske et halvt minut til hver til at svare på et spørgsmål, som løser op - f.eks.  hvordan var din tur herhen? Fortæl om en ting du kommer til at tænke på i forbindelse med ideen, vi skal tale om! 

 

Herefter kan vi gå i gang med den vigtige samtale med en engageret-, autentisk- og tillidsskabende dialog. Vi kan udvikle sammen og vi forpligter os til handling. 

stahlschmidt.dk er mødefacilitator og convener. Vi udvikler- og skaber effektive møder.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Følg os
Sorter efter tags
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon