June 9, 2017

Please reload

Seneste blogindlæg

Hvem er bedsteforældrene, når forældrene bliver skilt?

August 19, 2017

1/3
Please reload

Udvalgte blogindlæg

Undgå stress …med feedbackkultur

May 19, 2017

 

Hører du til de ledere, som ikke tør løse et problem: 

”Har I langtidssygemeldte på virksomheden? Ja!

Hvad skyldes det primært? Stress!

Jamen, har I da et stressproblem på virksomheden? Nej! (Undersøgelse Ugebrevet A4)

En stressramt medarbejder føler sig tit isoleret og skamfuld. Bliver ofte langtidssyg. Belaster især mindre virksomheder med en uforholdsmæssig stor udgift. En ny medarbejder koster dyrt og der går lang tid før vedkommende er klar. 

 

Udgifter og mere stress. 

Hvad gør I, når personlig coaching af den stressramte ikke virker – og indføring i mindfulness ikke er et tilstrækkeligt middel! 

I travlhedens navn omgås man hinanden på overfladen. Den travle leder hører ikke efter medarbejderen. Denne stiller i stedet kravene til sig selv og de er altid for høje. Løber i hamsterhjulet.  

Kollegerne, som også løber stærkt, giver råd: Pas nu på dig selv, lyt til din krop og andre floskler, som er ganske gratis. Et iboende biologiske gen, som normalt skaber forbindelse til andre mennesker er blevet kappet. Den stressede føler sig utilstrækkelig og skyldig over ikke at kunne det selv, mærker ubalance, måske angst og ensomhedsfølelse. Ofte ender det med et sammenbrud for den stressramte. Er der først stress smitter den og  den manglende energi accelererer i hele virksomheden.

 

Indfør en feedbackkultur - få færre udgifter og mindre stress

Et dårligt samspil kan ændres, når medarbejderne oplever en faglig og omsorgsfuld kommunikation med kolleger og ledelse. Det sker ved at vi forbinder os på nye måder ved indførelse af en fornuftig feedback-kultur. Det giver en dobbelt gevinst: Vi sætter fokus på det, der udløser stressen samtidig med at vi fagligt justerer undervejs.

 

Feedback giver næring

Det ligger i ordet “feed”, at give næring. Stress er et symptom på mangel på næring – mellem  mennesker. Langvarigt stress udmatter, ligesom hvis man mangler vitamin, føde eller søvn. 

Ved FEED-back tilfører vi personer energi til at komme videre. Det skal helst ske hele tiden, så der ikke kommer “mangelsygdomme, for så  er det for sent og indsatsen bliver stor, hvis den overhovedet kan lykkes. Derfor skal det være en kultur. Den kendetegnes ved at være integreret i hverdagen med en opfølgende dialog eller mentor-coaching..

 

Hvis du genkender omstående

 

Så  kan kan det være en rigtig god idé at kontakte Stahlschmidt.dk for et møde. 

 

Vi vil lytte til jeres virkelighed – og sammen vil vi gøre den synlig. 

Vi beskriver situationen med gode forståelige ord og vi udarbejder et forslag til handlingsforløb som en begyndelse til en ny kultur. 

Feedbackkulturen vil indarbejde arbejdsvaner i jeres virksomhed/organisation. Det gør vi individuelt og i teams for chefer og kolleger - inden stressen kommer. 

 

Virksomheden skal blive selvkørende. Derfor indgår der et træningsforløb med opstramningsseancer hen over tid.

 

Undervejs vil vi sørge for at der uddannes feedbackkonsulenter i virksomheden ved Feedbackinstituttet, som vi samarbejder med.

 


www.stahlschmidt.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Følg os
Sorter efter tags
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon